Så hanterar du appar som öppnas automatiskt när du loggar in på macOS

10 Okt 2024

I macOS kan du välja att appar, dokument, mappar eller serveranslutningar automatiskt öppnas när du loggar in. Här går vi igenom hur du gör detta i macOS Sonoma och det nya macOS Sequoia.

Steg för att hantera startobjekt:

1  - Öppna Apple-menyn och välj Systeminställningar.

2  - Gå till Allmänt > Startobjekt & tillägg.

3  - Du ser nu en lista över appar under Öppna vid inloggning. För att hindra en app från att starta automatiskt, markera appen och klicka på "-"-ikonen.
4  - Vill du istället att en app automatiskt ska öppnas vid inloggning, klicka på "+"-ikonen och välj appen du vill lägga till.

Under Öppna vid inloggning finns också alternativet Tillåt i bakgrunden. Detta visar appar och bakgrundsobjekt som körs utan att du ser dem. Du kan stänga av dessa genom att inaktivera dem, men var försiktig då vissa uppgifter kanske inte kan slutföras om de är avstängda.

Hantera startobjekt från Dock

Du kan även hantera startobjekt direkt från Dock:

  1. Klicka och håll ned på en apps ikon i Dock.
  2. Välj Alternativ och kryssa i eller ur Öppna vid inloggning, beroende på om du vill att programmet ska starta med din Mac eller inte.

 

macOS Startobjekt

 

Våra tekniker och konsulter hjälper dig gärna

Om du behöver hjälp med att optimera din Mac eller har frågor kring hur du kan effektivisera dina arbetsflöden, tveka inte att kontakta våra tekniker och konsulter. Vi finns här för att hjälpa dig att få ut det mesta av din Apple-utrustning. Använd formuläret nedan för snabb kontakt.

För fler användbara tips och tricks, besök vår sida: Insikter - Tips & Tricks.

Kontakta oss

Liknande läsning

Tips för effektivare surfning med Safari-profiler i macOS Sonoma
Med macOS Sonoma har Apple äntligen introducerat stöd för profiler i Safari, något som funnits länge i andra populära webbläsare...
macOS 15 Sequoia – Phone Mirroring, Apple Intelligence och varför de ännu inte är tillgängliga i Sverige
Den nya uppdateringen av macOS 15 Sequoia erbjuder många spännande funktioner för Mac-användare. Två av de mest omtalade och efterlängtade...
En omfattande genomgång av macOS 15 Sequoia: Nya funktioner och rekommendationer för installation
macOS 15 Sequoia introducerar många nya funktioner som är utformade för att förbättra både produktivitet och användarupplevelse. Även om Phone...