Samsungs nya SSD-rekord!

22 Sep 2016

Under Samsung SSD Global Summit 2016 nyligen (21 september) annonserade Samsung nyheter inom SSD. Dessa är de nya modellerna 960 EVO och 960 PRO. Bägge har en så kallad M.2-formfaktor, som ännu inte finns som standard i någon Mac-modell då Apple har valt en en annan formfaktor som för ett otränat öga kan se likadan ut vid en första anblick.

Även fast Samsungs nya 960-modeller inte passar internt i någon Mac utom möjligen via ett expansionskort i Mac Pro 2006–2012 så ger det ändå en indikation om vad som har hänt med prestandan på sistone och det gör det ännu mer intressant att jämföra gamla mekaniska hårddiskar med dessa nya SSD-enheter. Passande nog har Macpatric skapat ett diagram för att illustrera detta visuellt:

Att Samsung 960 PRO sätter nytt rekord i SSD-prestanda råder det inget tvivel om när man jämför den annonserade prestandan med Nordic Hardwares uppmätta prestanda hos rekordhållaren som är föregångaren 950 PRO.

Trots att den bästa SATA-modellen (Samsung 850 PRO) är långt ifrån prestandan hos exempelvis de nya 960-modellerna så är det en av de absolut bästa uppgraderingarna man kan göra med en Mac som har en mekanisk hårddisk.

Macpatric har Samsungs SSD-enheter som passar där en mekanisk hårddisk sitter idag, samt monteringsadapter för de Macar där det behövs.

Liknande läsning

U.2 och M.2 SSD: En teknisk guide med fokus på OWC:s produkter
Denna artikel ger en översikt av U.2 och M.2 SSD-tekniker och deras roll i moderna lagringslösningar, med särskilt fokus på...
Förväntningar och Rykten Inför Apples Event den 7 Maj 2024
Som Apple-entusiaster vet vi alla att när det närmar sig dags för ett Apple Event, väcks spänningen och spekulationerna till...
Upplever du skärmproblem med din bärbara Apple-dator? Macpatric hjälper dig!
Möter du utmaningar med din MacBook såsom sprickor, flimrande bilder eller andra skärmrelaterade problem? Sådana bekymmer är vanliga och kan...