Steve Jobs - The Son of a Migrant from Syria

06 Maj 2023

Bansky hos Macpatric

Banksys konstverk "Steve Jobs - The Son of a Migrant from Syria" är en hyllning till grundaren av Apple, samtidigt som det också påminner om hans ursprung som son till en syrisk invandrare. Verket tar upp frågor om mångfald och inkludering inom teknikindustrin, eftersom Apple har anställda från en mängd olika länder och kulturer runt om i världen.

Konstverket visar Steve Jobs som bär en svart soppåse över sin axel och en original Macintosh-dator i sin andra hand. Det är menat att belysa det faktum att Steve Jobs var son till en syrisk migrant och att uppmärksamma flyktingars situation runt om i världen.

Konstverket är en muralmålning på en vägg i flyktinglägret i Calais i Frankrike, där tusentals migranter och flyktingar befann sig vid den tiden.
Muralmålningen har sedan tagits bort från väggen i Calais, men Banksy har återskapat konstverket på olika platser runt om i världen, inklusive i USA och Australien.

Banksys verk är kända för att ha en provokativ och humoristisk ton, men också för att förmedla allvarliga budskap. Genom sin konst har Banksy blivit en viktigt röst i samtida konst och samhällsdebatt. Hans verk kan hittas på offentliga platser runt om i världen och har fått erkännande från både kritiker och allmänheten. Banksys inflytande på konstscenen är svårt att överskatta, och hans bidrag till konstvärlden kommer att fortsätta att påverka och inspirera i åratal framöver.

Steve Jobs var son till Abdulfattah Jandali, en syrisk politisk vetenskapsman, och Joanne Schieble, en amerikansk student. Jobs adopterades bort som spädbarn till Paul och Clara Jobs och han växte upp i en medelklassfamilj i Kalifornien. Jobs hade en komplicerad relation med sin biologiska far, som han aldrig träffade förrän många år senare i livet. Hans mor hade velat behålla honom, men Jobs adopterades bort utan hennes medgivande. Jobs själv beskrev sin adoptivfar Paul som en hård person, men också som en som lärde honom mycket om design och teknologi. Paul och Clara Jobs stöttade sin son i hans intresse för teknologi och programmering, och det var med deras hjälp som Steve Jobs senare grundade Apple tillsammans med Steve Wozniak

Välkommen till Macpatric där du kan se en tavla med ett fotografi av väggmålningen Steve Jobs - The Son of a Migrant from Syria.

Vill du se mer av Bansky?

  1. Banksy.co.uk - Detta är den officiella webbplatsen för Banksy och den har en omfattande samling av hans verk, biografisk information och nyheter om aktuella projekt.

  2. Artsy.net - Artsy är en webbplats som fokuserar på konst och har en stor samling av Banksys verk. Du kan se högupplösta bilder av konstverken och läsa mer om Banksys bakgrund och stil.

  3. Streetartnews.net - Street Art News är en webbplats som fokuserar på street art och urban konst. De har en omfattande samling av Banksys verk och rapporterar om nya konstverk och utställningar.

  4. Widewalls.ch - Widewalls är en annan webbplats som specialiserar sig på street art och har en hel del information om Banksy. De har också artiklar om andra street art-konstnärer och evenemang

Vill du veta mer om Steve Jobs biologiska far och mor kan du läsa vidare hos Macworld.

Arv eller miljö? Steve Jobs fosterpappa, Paul Jobs, inte bara var en mekanisk ingenjör och entreprenör, utan också en riktig "Garage-maestro".  Tillsammans med Steve, som var bara en ung pojke på den tiden, spenderade Paul många timmar i garaget där de byggde och reparerade elektroniska projekt och verktyg.

Deras kvalitetstid med far och son var fulla av roliga och spännande experiment, och de lyckades till och med bygga en ovanligt fin version av en klassisk jukebox. Men det var när Steve började experimentera med datorteknik som Paul insåg att han hade en särskild talang för teknik och entreprenörskap.

Paul var en stor förespråkare för att följa sina drömmar och uppmuntrade Steve att alltid följa sin passion och att inte ge upp. Det var också Paul som hjälpte Steve att utveckla sina affärskunskaper och utveckla sin vision om att skapa en revolutionerande datorteknik som skulle förändra världen. Det var troligen tack vare Pauls influens och stöd, grundade Steve senare Apple som skulle komma att revolutionera datortekniken och elektronikindustrin. Pauls kreativa och entreprenöriella inställning lever fortfarande vidare genom Steve Jobs arv och fortsätter att inspirera människor över hela världen att följa sina drömmar och skapa något fantastiskt.

Se mer konst på vårt Instagram

 

Liknande läsning

Förväntningar och rykten inför Apples Event den 7 maj 2024
Som Apple-entusiaster vet vi alla att när det närmar sig dags för ett Apple Event, väcks spänningen och spekulationerna till...
Upplever du skärmproblem med din bärbara Apple-dator? Macpatric hjälper dig!
Möter du utmaningar med din MacBook såsom sprickor, flimrande bilder eller andra skärmrelaterade problem? Sådana bekymmer är vanliga och kan...
Uppklarade myter om Macbookens batteri
När det gäller bärbara enheter som Apple MacBook, är det lätt att omges av olika myter om batteriets skötsel och...