Tips & Tricks | Lägg till genvägar för appar, filer och mappar i Finder-verktygsfältet på din Mac

26 Maj 2024

Är du trött på att ständigt navigera genom mappar för att hitta dina mest använda filer eller appar? Med macOS kan du enkelt lägga till genvägar direkt i Finder-verktygsfältet, vilket sparar tid och ökar din produktivitet. Här är en steg-för-steg-guide om hur du gör det:

Steg 1: välj objektet du vill ha som genväg

Först måste du bestämma vilken app, fil eller mapp du vill ha snabb tillgång till. Du kan välja nästan vilket som helst objekt som du ofta använder.

Steg 2: dra objektet till Finder-verktygsfältet

När du har valt objektet, börja dra det. När du håller på att dra, tryck ner Command (⌘) tangenten. Det är viktigt att hålla ner Command-tangenten innan du släpper objektet för att skapa genvägen korrekt.

Steg 3: släpp objektet i verktygsfältet

Flytta objektet till verktygsfältet i ett Finder-fönster och släpp det där du vill ha det placerat. Du kan placera det var som helst på verktygsfältet som har tillgängligt utrymme. När du släpper objektet, kommer en genväg att skapas.

 

Tips & Tricks macOS

Hur man anpassar eller tar bort genvägar

Om du vill anpassa eller ta bort genvägar från verktygsfältet, högerklicka på verktygsfältet och välj 'Anpassa verktygsfältet...'. Härifrån kan du dra bort genvägar eller lägga till nya enligt dina önskemål.

Fördelar med att använda genvägar i Finder

Att lägga till genvägar i Finder-verktygsfältet är inte bara en tidsbesparare, det kan också hjälpa dig att hålla din arbetsyta organiserad. Med snabb åtkomst till dina viktigaste filer och appar kan du arbeta mer effektivt och hålla din skrivbordsmiljö ren.

--> Fler tips & tricks

Kontakta oss

Liknande läsning

Så hanterar du appar som öppnas automatiskt när du loggar in på macOS
I macOS kan du välja att appar, dokument, mappar eller serveranslutningar automatiskt öppnas när du loggar in. Här går vi...
Tips för effektivare surfning med Safari-profiler i macOS Sonoma
Med macOS Sonoma har Apple äntligen introducerat stöd för profiler i Safari, något som funnits länge i andra populära webbläsare...
macOS 15 Sequoia – Phone Mirroring, Apple Intelligence och varför de ännu inte är tillgängliga i Sverige
Den nya uppdateringen av macOS 15 Sequoia erbjuder många spännande funktioner för Mac-användare. Två av de mest omtalade och efterlängtade...